TheaterMijn toneelwerk bestaat uit stukken voor jeugd- en familietoneel, theater voor volwassenen en musical.

Volwassenentheater

De vorm voor mijn stukken voor volwassenentheater loopt uiteen van klucht tot serieus drama.

Momenteel werk ik aan het libretto en de liedteksten voor de musical 'Heksenwaan', opgezet rond het thema van de heksenvervolgingen. De première is in mei 2014.

Jeugdtheater
 
De thema's die aan bod komen bij mijn jeugd- en familietheaterstukken bestrijken het hele scala van menselijke deugden en tekortkomingen, die op een speelse, sprookjesachtige sfeer worden gebracht.
 
In de bonte verhalen lopen realiteit en sprookjessferen door elkaar. Trollen, heksen, tovenaars, clowns, zwervers, messenwerpers, sultans en andere sprookjesachtige personages bevolken veelvuldig mijn stukken naast meer alledaagse karakters.

Stacks Image 103
Stacks Image 93
Stacks Image 87
Stacks Image 99Fragment uit jeugtheaterstuk Respect4All, thema pesten op school.Respect4All kwam tot stand na een reeks intensieve gesprekken over het thema pesten met kinderen van tweede klassen van het voortgezet onderwijs.

In het stuk neemt een jongen wraak op de klasgenoot die hem jarenlang heeft gepest, door met geweld zijn hele schoolklas te gijzelen.

Als de jongen onder de ogen van zijn medeleerlingen zijn pester aan een bizar vraag- en antwoordspel onderwerpt, vervagen de grenzen tussen pester en gepeste en komen pijnlijk de achtergronden bloot te liggen van het jarenlange getreiter.


Een geintje? Dus mijn halve leven verkloten is voor jou een geintje? Goed, dan zal ik je eens laten zien hoe nerds geintjes maken.
Uit: Respect4All, jeugdtheaterstuk over pesten op school.
Laatste Tweets


Recent Werk

Heksenwaan musical Hans van Bergen
Libretto en liedteksten musical Heksenwaan.
Premiere mei 2014, Theaterhotel De Oranjerie.

Social Media


Stacks Image 1761
Volg me op Twitter
Stacks Image 1768
Volg me op LinkedIn
Stacks Image 1775
Volg me op Facebook
Stacks Image 239
Stacks Image 242

Wil je op de hoogte worden gehouden van nieuwe ontwikkelingen? Vul dan hier je emailadres in.

E Verstuur