Ik lever culinaire verhalen, reportages en columns aan bladen en restaurant en beeld- en geluidsmedia, waarbij het persoonlijke verhaal dat vervlochten is met gerechten en de mensen die het gerecht ooit creëerden of verfijnden of die het bereiden of ervan genieten centraal staat.

Laat me jou vertellen en wat ik voor jou of jouw bedrijf kan betekenen.
Verstuur

Een passie voor het verhaal achter het gerecht….


Mijn passie voor verhalen en schrijven koppel ik graag aan mijn passie voor koken en de culinaire keuken. Ik vind het prachtig om op zoek te gaan naar de verhalen achter gerechten, recepten en specerijen en achter mensen die de gerechten creëerden, verfijnden of aten op voor hen bijzondere momenten.

Opgroeiend in het Bourgondische zuiden, met een grote familie in zowel Limburg als verschillende delen van België, kreeg ik de liefde voor spijs en drank met de paplepel ingegoten.

Mijn jeugd is aaneen geregen door een lang lint van stoofpotten, Vlaamse konijnen, jachtschotels, worsten, kazen, roodgekookte stoofperen, zelfgemaakte wijnen en schier eindeloze zondagmiddagdiners aan lange tafels in de leefkeukens van boerderijen, in de woonkamers van Antwerpse en Brusselse appartementen of onder Limburgse bloesems.
Een zomeravond, de vuurkorf brandt, een fles ijskoude zelfgemaakte limoncello en elkaar verhalen vertellen over het goede leven...
Stacks Image 329
Stacks Image 333
Van kokende tantes, ooms en grootouders heb ik mijn voorliefde geërfd voor de goede keuken. Ik ben zelf een toegewijd kok van streek- en uitheemse gerechten, van de stevige en ongecompliceerde boeren- of Ierse keuren tot de fijne Franse en Italiaanse keuken.
Als kind kon ik aan tafel al helemaal gevangen raken door de verhalen die werden verteld over het eten dat geserveerd werd. Ik leerde zo dat elk gerecht en elk recept een stroom van verhalen in zich draagt.

Niet alleen de verhalen die vertellen over de oorsprong of de reis die het gerecht heeft afgelegd langs talloze keukens en tafels waar het telkens weer werd bewerkt en verfijnd, maar ook de intense verhalen van mensen die het gerecht aten bij voor hen speciale en persoonlijke gebeurtenissen en het door de tijd lardeerden met de mooiste persoonlijke herinneringen.

Het zijn die persoonlijke verhalen die gerechten en recepten een ziel geven, waar ik altijd naar op zoek ben om ze op te schrijven en op die manier weer door te vertellen.

Laatste Tweets


Gerechten en verhalen


Social Media


Stacks Image 2146
Volg me op LinkedIn
Stacks Image 2153
Volg me op Facebook
Stacks Image 2139
Volg me op Twitter