Je wilt meer uit je dichterstalent halen?

DAN IS DE POËZIECURSUS 'DE SCHREEUW EN FLUISTERING VAN POËZIE' VOOR JOU

Niveau: startend - licht gevorderd

Poëzie. Het kan als een rauwe schreeuw zijn van het gemoed of als een liefdevolle fluistering van het hart. Wil je op een creatieve en inspirerende manier de dichter in jezelf ontdekken? Jouw poëtische stem vinden en aanscherpen? Dat is de cursus 'De schreeuw en fluistering van poëzie' iets voor jou. Acht inspirerende cursusavonden van 2 1/2 uur.

Met zijn decennialange ervaring als schrijver, dichter en schrijfdocent en -mentor aan onder meer Schrijversvakschool ’t Colofon en de Amsterdamse Theateracademie, neemt Hans van Bergen je graag mee naar nieuwe wegen op jouw pad als dichter.

REACTIES VAN CURSISTEN
Het was een cursus waarin ik met behulp van creatieve opdrachten geleerd heb om op een andere manier met taal om te gaan. Het enthousiasme van Hans werkte zeer aanstekelijk en was een stimulans voor het schrijversbrein. Geweldig genoten en veel geleerd!
Monique Urlings
Hans is een coach die vanuit totale gelijkwaardigheid en eerlijkheid een spiegel vormt waardoor mijn schrijfcreativiteit vanuit mijn diepste wezen is gaan stromen. Zijn humor, enthousiasme en vooral grote vakkennis maken iedere coachsessie tot een verrijking.
Marianne Cranston

CURSUS DE SCHREEUW EN FLUISTERING VAN POËZIE

NIVEAU STARTEND - LICHT GEVORDERD
CURSUSPRIJS 8 LESSEN VAN 2 1/2 UUR: € 495,- (incl. btw)
Data: 5, 9 en 19 oktober, 2, 9, 16 en 30 november, 7 december.

Ontdek de poëet in jezelf.

Weet je niet goed welke thema’s bij jou passen om gedichten over te schrijven ? Ben je er nog niet achter wat jouw persoonlijke stem, richting of stijl is als dichter? Ben je de dichter in jezelf nog aan het ontdekken?

Dan is de poëziecursus ‘De schreeuw en fluistering van poëzie'’ dé oplossing. In 8 lessen van twee uur, ga je in een kleine groep van maximaal 4 mensen, op zoek naar de dichter in jezelf en jouw poëtische stem. De 8-weekse schrijfcursus '‘De schreeuw en fluistering van poëzie'' is dé manier om inzicht in jouw dichterlijke talenten te krijgen.


Voor wie is de cursus bedoeld?

Voor de beginnende en licht gevorderde dichter die beter wilt worden in het schrijven van poëzie. De ontluikende poëet die gedichten wilt leren schrijven die de kracht hebben de lezer te raken in zijn gevoel en geboeid mee te voeren op het ritme van jouw woorden.

NIVEAU STARTEND - LICHT GEVORDERD

Wat heb je geleerd als je klaar bent?

Je weet welke vorm bij jou past. Je hebt inzicht in je zwakte punten en je weet hoe je die kunt oplossen. Je bent niet bang voor de dreiging van de 'witte pagina' omdat je overal onderwerpen weet te vinden. Je beheerst diverse technieken die je sterker maken in alle aspecten van je dichterschap. Je hebt inzicht in jouw persoonlijke pad als poëet. En bovenal, je bent enorm gestimuleerd en gemotiveerd in het schijven van poëzie.

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Wat is poëzie?
 • Inspiratie en het vinden van ideeën
 • Diverse vormen van dichten
 • Ritme en de muziek van poëzie
 • Schilderen met woorden (beelden oproepen)
 • Prozagedichten
 • De frisheid van je woorden (clichés vermijden)
 • Je gedicht redigeren en verfijnen
 • Het voordragen van je gedicht

Achter elk gedicht schuilt een verhaal.

Welk verhaal heb jij te vertellen?

CURSUSGEGEVENSAANTAL LESSEN:
De schrijfcursus 'De schreeuw en fluistering van poëzie' bestaat uit 8 lessen van elk 2 1/2 uur.

DATA:
5, 9 en 19 oktober, 2, 9, 16 en 30 november, 7 december.

TIJDSTIP:
De lessen zijn op dinsdagavonden van 19.00 tot 21.30 uur.

INVESTERING IN JE DICHTERSCHAP:
De investering voor de volledige cursus bedraagt €495,- (incl. btw)

DOCENT:
Hans van Bergen

LOCATIE:
Een inspirerende historische locatie aan het Munsterplein in Roermond op 5 minuten lopen vanaf het station.

GROEPSGROOTTE:
Vanwege het intieme karakter van het schijven an poëzie houden we de groepsgrootte bewust klein, maximaal 4 personen.AANTAL LESSEN:
De schrijfcursus 'De schreeuw en fluistering van poëzie' bestaat uit 8 lessen van elk 2 1/2 uur.

DATA:
5, 9 en 19 oktober, 2, 9, 16 en 30 november, 7 december.

TIJDSTIP:
De lessen zijn op dinsdagavonden van 19.00 tot 21.30 uur.

INVESTERING IN JE DICHTERSCHAP:
De investering voor de volledige cursus bedraagt €495,-

DOCENT:
Hans van Bergen

LOCATIE:
Een inspirerende historische locatie aan het Munsterplein in Roermond op 5 minuten lopen vanaf het station.

GROEPSGROOTTE:
Vanwege het intieme karakter van het schijven an poëzie houden we de groepsgrootte bewust klein, maximaal 4 personen.

HANS VAN BERGEN, SCHRIJVER EN SCHRIJFCOACH

Ik sta te popelen om in een inspirerende omgeving met een groep gelijkgestemden aan de slag te gaan met het prachtige vak van schrijven.

Zelf werk ik zo’n veertig jaar als zelfstandig schrijver van fictie en non-fictie. Ik heb tientallen scenario’s geschreven voor drama, radioverhalen, documentaires en docudrama voor diverse landelijke en buitenlandse omroepen.

Verder schrijf ik proza, poëzie, journalistieke reportages, columns, toneelstukken en musicals. Mijn werk werd meerdere malen bekroond. Zes jaar lang was ik de officiële stadsdichter van de gemeente Roermond.

Als docent creatief schrijven en schrijfcoach, heb ik jarenlang in diverse disciplines les gegeven aan onder meer Schrijversvakschool ’t Colofon en aan de Amsterdamse Theateracademie. (kijk hier als je meer wilt zien over mijn ervaring als schrijver)

My Image

REACTIES OP RESULTATEN

Als schrijfcoach werk ik met volwassenen, jeugd en kinderen. Dit zijn reacties op de landelijke resultaten die ik heb behaald met poëzielessen aan kinderen van de groepen 8 van basisschool Aan de Roer, in Roermond.

De school stuurt de gedichten ook altijd in voor de landelijke gedichtenwedstrijd.En steevast met succes, zo lijkt het wel. De school won vorig jaar vier prijzen. Dit keer werden maar liefst zes inzendingen bekroond Daarnaast ging er ook nog een groepsprijs naar Aan de Roer.
Dagblad De Limburger
‘OBS Aan de Roer had dit jaar een zeer poëtische inzending die de jury aangenaam verraste.’
Juryrapport poëziewedstrijd’ Stichting Kinderen en Poëzie
Voor de wedstrijd werden dit jaar ca. 34.000 gedichten ingestuurd door leerlingen van 800 scholen in het hele land. Daarvan werden zo'n vijftig gedichten bekroond, waaronder de zes gedichten van de Roermondse scholieren. Volgens de ‘Stichting Kinderen en Poëzie’ is het de eerste maal dat er zoveel leerlingen uit één groep een prijs winnen.
Weekblad De Trompetter

 • TROS omroep, logo
 • KRO NCRV omroep logo
 • Human omroep, logo
 • Stacks Image 279
 • Stacks Image 283
 • Stacks Image 287
 • Stacks Image 291