Achter alles en iedereen schuilt een verhaal. In ‘Dwaalverhalen’ schrijf Hans wekelijks over verhalen die mensen achterlaten op hun dwaaltocht door het leven. Tranches de vie, fragmenten uit het leven.

ZEN ONDER HERFSTLUCHT door Hans van Bergen

Het water van de rivier volgde zijn eeuwige gang. De herfstlucht was zwaar en donker als lood. Ver weg krijste een enkele hongerige meeuw schril in haar zoekvlucht naar voedsel.


DE OUDE DICHTER door Hans van Bergen

De dichter. Het woord kan zijn wapen zijn of de hand waarmee hij liefheeft. Zijn pen kan zijn masker zijn waarachter hij zich verschuilt.


OPGEKROPTE FRUSTRATIES door Hans van Bergen

Haar voorkomen was breekbaar haast. Traag schuifelde de oude vrouw over het trottoir, dicht langs de gevels van de winkels. Alsof  hun statigheid veiligheid bood tegen de gevaren van de straat.


ALS ZELFS VOEDSEL GEEN TROOST MEER BIEDT door Hans van Bergen

Soms worden we deelgenoot van intieme ontboezemingen waarvan we meteen weten dat ze eigenlijk niet voor onze oren bestemd zijn.


HOEVER GAAT HET GELOOF IN JE EIGEN KIND? door Hans van Bergen

Hoelang blijf je er van overtuigd dat jouw kind de nieuwe Rachmaninov is? Terwijl zelfs nauwe familieleden het niet meer trekken om getergd naar zijn valse  'Mieke heeft een lammetje' te luisteren.


GEREÏNCARNEERDE TREITERAAR door Hans van Bergen

We hebben er allemaal wel een mening over, reïncarnatie. Voor veel mensen is het ondenkbaar dat hun overleden norse, altijd vloekende buurman nu ergens dartel rondhuppelt als een lammetje.


'EIGENES GEBIET' SNEL HEROVERD door Hans van Bergen

Een perfecte zomerdag: zon, water en tussendoor ijsjes, cola en chips bij café Barten. De ’dikke Mercedes’ met Duits kenteken die aan de rand van de weg parkeerde, viel nauwelijks iemand op. Nog niet!


PAS DE DEUX OP HET MUNSTERPLEIN door Hans van Bergen

De regen heeft nog niet de tijd gehad om het stof weg te wassen van haar blote voeten, waarop ze in de stilte van de nacht naar het Munsterplein lijkt te zijn geslopen.


SETTELA, EEN GEZICHT IN DE MASSA door Hans van Bergen

Het jonge meisje met hoofddoek is maar even in beeld.  Door een kier in de trein die op het platform van kamp Westerbork klaar staat voor vertrek naar Auschwitz, gluurt ze naar buiten.


NAMEN IN STAAL door Hans van Bergen

Persoonlijk heb ik mijn ooms niet gekend, maar hun in staal geslagen namen groet ik haast elke ochtend als ik door Nationaal Herdenkingspark Roermond wandel.


ACTUEEL


Vakantieverhalen: Neuwe boek van Hans van Bergen

Een verzameling ontroerende en hilarische columns over weerbarstige bungalowtenten, bizarre liftvakanties, bijzondere ontmoetingen en andere herkenbare vakantiebesognes.

Ook verkrijgbaar bij:
My Image