Tussen schemeruur en ochtendrood...


Podcast


Een podcast voor na hectische uren van de dag. Met sfeervolle verhalen en docudrama's over mensen en de legendes die ze creëren in en met hun eigen levens.

Abonneer je op de pocast 'Tussen Schemeruur en Ochtendrood' door op de Itunes-button te klikken.
En als je even tijd hebt, laat dan alsjeblieft een beoordeling en commentaar achter op Itunes Je helpt ermee de podcast 'Tussen Schemeruur en Ochtendrood' onder de aandacht van nieuwe luisteraars te brengen en je verhoogt er de ranking op Itunes enorm mee. Ik waardeer je bijdrage! Veel luisterplezier.
Stacks Image 3548


Aflevering #003: Heksenjaar (3)


De afgelopen tijd heb ik me door mijn betrokkenheid bij de musical Heksenwaan regelmatig afgevraagd hoe ik zelf geageerd zou hebben op de geest van de tijd als ik in 1613 en 1614 in Roermond geleefd zou hebben. Die jaren waarin de waan van geloof in duivel en heksen mensen massaal tot waanzin dreef.

Was ik een zwijger geweest, in stilte hopend het lot van de brandstapel te ontlopen? Had ik schreeuwend vooraan gestaan als er weer een stadgenote naar de brandstapel werd gevoerd, om zo maar duidelijk genoeg aan de magistraten te tonen dat ik anti-duivel was, en zo geen verdenking op me te laden?

Stacks Image 3677
Op zaterdag 17 mei ook als column gepubliceerd in Dagblad de Limburger
Stacks Image 3682

Aflevering #002: Heksenjaar (2)


Heksenvervolging is voor mij altijd verbonden geweest met de donkere tijden van de middeleeuwen en de renaissance. Er kleefde voor mij altijd de hardvochtigheid aan van niets en niemand ontziende inquisiteurs die geen gruwelijkheid achterwege lieten in hun zucht om de mensheid te verlossen van de duivel en zijn vermeende heksengebroed. Door het schrijven van de musical Heksenwaan, ben ik echter gaan inzien dat het fenomeen ’heksenjacht’ volkomen losstaat van bepaalde tijdperken. Ik weet nu, heksenjachten zijn van alle tijden...

Stacks Image 3778
Op zaterdag 10 mei ook als column gepubliceerd in Dagblad de Limburger
Stacks Image 3783

Aflevering #001: Heksenjaar (1)


Al klagen we wel eens over de snel voortschrijdende tijd met zijn razendsnelle ontwikkelingen, het geeft ons in ieder geval één voordeel op al die mannen en vrouwen die zo’n vier eeuwen geleden Roermond bevolkten. Onze kennis stelt ons in staat de grillen van de natuur te verklaren. Een natte zomer schrijven we toe aan weerbarstige luchtlagen. Steenkoude winters of zompige lentedagen verklaren we door opwarming van de aarde. Onze verre voorouders echter, zagen er de hand van de duivel in....

Stacks Image 5457
Op zaterdag 3 mei ook als column gepubliceerd in Dagblad de Limburger
Stacks Image 5455
Laatste Tweets


Recent Werk

Heksenwaan musical Hans van Bergen
Libretto en liedteksten musical Heksenwaan.
Premiere mei 2014, Theaterhotel De Oranjerie.

Social Media


Stacks Image 4486
Volg me op Twitter
Stacks Image 4493
Volg me op LinkedIn
Stacks Image 4500
Volg me op Facebook