Achter alles en iedereen schuilt een verhaal. In ‘Dwaalverhalen’ schrijf Hans wekelijks over verhalen die mensen achterlaten op hun dwaaltocht door het leven. Tranches de vie, fragmenten uit het leven.

FRUSTRATIES door Hans van Bergen

Haar voorkomen was breekbaar haast. Traag schuifelde de oude vrouw over het trottoir, dicht langs de gevels van de winkels. Alsof  hun statigheid veiligheid bood tegen de gevaren van de straat.

433 min leestrijd

DE OUDE DICHTER door Hans van Bergen

De dichter. Het woord kan zijn wapen zijn of de hand waarmee hij liefheeft. Zijn pen kan zijn masker zijn waarachter hij zich verschuilt.


440 min leestrijd

KERSTGESCHENK door Hans van Bergen

Er is een vage kerstherinnering die diep in me sluimert. Elk jaar rond deze tijd ontworstelt ze zich om een reden die zij alleen kent, aan al die andere gedachten en herinneringen in mijn hoofd.

430 min leestrijd

MAN MET BRIEF, EEN OUDERJAARSMIJMERING door Hans van Bergen

Als de kalender is uitgedund en de resterende bladen geslonken zijn tot enkele, word ik elk jaar weer onrustig. Dan bekruipt me een gevoel alsof mijn tijd opraakt.

452 min leestrijd

SINTERKLAAS TUSSEN BAMI EN KU-LOU-YUK door Hans van Bergen

Mijn waarheid omtrent de Sint is geenszins verbonden met geuren van speculaaskruiden of marsepein. Was zij dat maar. Dat had haar nog enigszins verzacht.

462 min leestrijd

AANDACHT VOOR ELKAAR door Hans van Bergen

Gedicht geschreven voor en voorgedragen bij de aftrap de landelijke coronaherdenkingsperiode 'Aandacht voor elkaar', op 6 oktober 2020 in herdenkingspark Hattem in Roermond.

373 min leestrijd

VAKANTIEVERHALEN, EIGENES GEBIET door Hans van Bergen

Een perfecte zomerdag: zon, water en tussendoor ijsjes, cola en chips bij café Barten. De ’dikke Mercedes’ met Duits kenteken die aan de rand van de weg parkeerde, viel nauwelijks iemand op. Nog niet!

476 min leestrijd

THE PASSION AAN DE OEVER VAN DE ROER door Hans van Bergen

Achter het huis waar ik woon ligt een groot grasveld. De Roer stroomt er gestaag aan voorbij. Net als de seizoenen die het grasveld telkens weer een ander aanzien geven.

431 min leestrijd
  • Beeld van de dansende vrouw, Munsterplein Roermond.

PAS DE DEUX OP HET MUNSTERPLEIN door Hans van Bergen

De regen heeft nog niet de tijd gehad om het stof weg te wassen van haar blote voeten, waarop ze in de stilte van de nacht naar het Munsterplein lijkt te zijn geslopen.

426 min leestrijd

SETTELA, EEN GEZICHT IN DE MASSA door Hans van Bergen

Het jonge meisje met hoofddoek is maar even in beeld.  Door een kier in de trein die op het platform van kamp Westerbork klaar staat voor vertrek naar Auschwitz, gluurt ze naar buiten.

435 min leestrijd

ACTUEEL


Vakantieverhalen: Neuwe boek van Hans van Bergen

Een verzameling ontroerende en hilarische columns over weerbarstige bungalowtenten, bizarre liftvakanties, bijzondere ontmoetingen en andere herkenbare vakantiebesognes.

Ook verkrijgbaar bij:
My Image

VOLG HANS OP SOCIAL MEDIA

Munsterplein 13
6041 HD Roermond, Limburg

+31(0)475 23 23 30

Munsterplein 13

6041 HD Roermond, Limburg

+31 475 23 23 30